Lake St. Clair Fishing Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
344 Posts
Discussion Starter · #1 ·
This boat is new to me this year and the Alarm sound isn't working. It used to work last week and I was wondering what could be wrong. Here's the problem. When getting ready to start the motors the bell will sound when the switch is on and will go off if the motor starts. It used to work, and now I worry that something could go wrong and I won't know until its to late. Can anyone tell me where the bell is? or what could be wrong. My vessel is a 1995 SeaRay 400 express with twin 7.4 bluewater motors.
 

·
Registered
Joined
·
795 Posts
QUOTE(gunner @ Jul 13 2009, 09:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>This boat is new to me this year and the Alarm sound isn't working. It used to work last week and I was wondering what could be wrong. Here's the problem. When getting ready to start the motors the bell will sound when the switch is on and will go off if the motor starts. It used to work, and now I worry that something could go wrong and I won't know until its to late. Can anyone tell me where the bell is? or what could be wrong. My vessel is a 1995 SeaRay 400 express with twin 7.4 bluewater motors.

I checked on Sea Ray website real quick and it appears they took down their info on exploded views of a particular model. Mine is under the dash. Looks like a round cylinder 1 inch in diameter with 3 or so wires coming into it. Mine died for some reason as well, its about 40-50 bucks for a new one. I instead replaced it with a piezo alarm from radio shack for 8. Did require some rewiring but works well.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top